skip to main content

Merck Millipore Office & Canteen Expansion


The project comprised the 2 storey extension of Merck Millipore’s administration block in addition to the main staff canteen. The site runs 24 / 7 and 2 no. shutdowns were required to upgrade the main site distribution board and the installation of a new AHU that serviced the extended canteen, offices and elements of the production facility. The external envelope was a mixture of steel portal frame (including tying into existing), structural glazing, aluminium windows and through coloured insulated (250mm thk) render, while the roof is a Paralon torch on felt insulated system The project was carried out in a live pharmaceutical plant while minimising the disruption to Merck production, presenting challenges of access and site coordination and involving signifi cant daily planning with the client to ensure minimal impact on client staff or operations.

 


back


Client: Merck
Works Value: €2.35m
Contract Type: RIAI
Project Manager: DJF Engineering
Quantity Surveyor: Deasy Walley Partnership
Architect: Coughlan DeKeyser Architects
M&E Consultant: MEP Engineering Services Ltd.

stats

stats


 

“The finished building looks great and your team can be congratulated on a fine achievement. In anticipation of the reopening on Friday we have already taken the hanger off our ‘At Risk’ Register. We plan to identify your project as a major success over the past year at our Heritage at Risk National Launch.”
Robert Parkinson
National Planning & Conservation Architect
English Heritage